Shane Tusup jelentkezik Hódmezővásárhelyről

Shane Tusup jelentkezik Hódmezővásárhelyről

A Facebookon jelentkezett egy szép hosszú poszttal a múlt hétvégi váráhelyi élményeivel kapcsolatosan Shane Tusup, Hosszú Katintka férje, edzője.

A múlt hétvégén megrendezett II. Nemzetközi Rövidpályás Hód Kupán versenyzett Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, és itt volt vele és csapatával Shane Tusup is. Az amerikai tréner a Gyarmati Dezső Sportuszodában szerzett élményeiről számolt be a rajongóiknak a Facebookon.

Egy magyar kollégája révén, így írt a vásárhelyi versenyről:

"Shane jelentkezik, hogy beszámoljon egy kisebb csodáról, amely Magyarországon történt az elmúlt hétvégén – sajnos szinte teljes titokban. Félezer sportoló gyűlt össze Hódmezővásárhelyen, hogy részt vegyen egy nemzetközi úszóversenyen. Legnagyobb részük fiatal volt, akik alig hittek a szemüknek, mikor látták, hogy nem csupán ellátogatott a versenyre a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, de medencébe is szállt és velük úszott, ugyanúgy, ahogy ő is megtehette ezt az akkori legjobbak ellen 13 évesen. Versenyzett velük, közös fotók százaihoz állt meg fáradhatatlanul, azokkal a bátrakkal pedig, akik mertek kérdezni, el is beszélgetett, sok tehetséget talán személyesen győzve meg arról, hogy elegendő kitartással a jövő úszócsillagai születhetnek belőlük. Naponta látjuk a rólunk születő cikkeket. A legtöbb kattintásvadász címmel, de annál kevesebb tartalommal születik. Ez van, így is marad. Ugyanakkor remélem, nem túl nagy kérés, hogy azok, akik napi, heti rendszerességgel használják a nevünket, érezzék kötelességüknek, sőt, kiváltságuknak, hogy beszámoljanak a hasonló csodákról is. Ez lenne az ő hozzájárulásuk a magyar úszósport jövőjének építéséhez."

 

Forrás: facebook