III. Gyurta Dániel Vándorkupa - közel 250 versenyző a medencében

III. Gyurta Dániel Vándorkupa - közel 250 versenyző a medencében

Csütörtökön a versenymedence ismét hangos volt: közel kétszázötven tanuló ugrott a vízbe a harmadik Gyurta Dániel Úszógálán. A Gyarmati Dezső Sportuszodában megrendezett verseny érdekessége, hogy az elhódítható vándorkupát maga az olimpiai bajnok ajánlotta fel.

200 méter mellúszással kezdődött meg a Gyurta Dániel tiszteletére megrendezett városi verseny, mivel a 2012-es Londoni Olimpiát ebben a számban nyerte meg a gála névadója. A kiváló sportoló nevével fémjelzett versenyt immár harmadik alkalommal rendezték meg a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

„Gyurta Dániel emberi példamutatása a gyerekek számára egy különös értéket képvisel. Ő az a sportoló, aki itt, Vásárhelyen az edzőtáborban a gyerekekkel nagyon közvetlen kapcsolatot ápolt. Volt, akinek taktikai tanácsokat adott, de volt, akikkel együtt úszott. Sportiskolaként azt hiszem, hogy az elérhető példaképek keresése, az nagyon fontos. Dániel ezek közé a sportolók közé tartozik” – hangsúlyozta Walterné Böngyik Terézia, a Szent István Általános Iskola vezetője.

A verseny három órán keresztül tartott, ahol öt általános és négy középiskolás csapat úszott azért, hogy a legnagyobb távot tegyék meg az adott idő alatt. A verseny célja továbbá az utánpótlás nevelés, valamint az úszósport népszerűsítése. Mindehhez hozzájárul a helyi uszodakomplexum egyre erősödő hírneve is – nyilatkozta Fekete Ferenc sporttanácsnok.

„Hódmezővásárhelyen nagy jelentősége van az úszásnak, és sok olyan rangos versenyt rendeztünk meg az elmúlt időszakban, amely Európa térképén is elhelyezte ezt az uszodát. A vásárhelyi úszósport már nem csak országos, hanem kontinentális hírnévre is szert tett”- emelte ki Fekete Ferenc sporttanácsnok.

Kilenc pályán közel 250 versenyző ugrott vízbe a Gyurta Dániel vándorkupáért. A leghosszabb távot a Szent István Általános Iskola tette, a diákok összesen 55 700 métert úsztak le.