Hódmezővásárhelyen készül a Holland úszóválogatott

Hódmezővásárhelyen készül a Holland úszóválogatott

Az egy hetes felkészülés során összesen 11 úszó tréningezik a városban. A felkészítés célja, hogy a csapat tagjai megfelelő állapotban érkezzenek a hamarosan kezdődő izraeli Ifjúsági Európa-bajnokságra.

A holland válogatott már nem az első alkalommal jár Vásárhelyen. Tavaly is itt készült fel a csapat egy versenyre, amely végül sikeresen zárult, így idén is úgy döntöttek, hogy újra a városban edzenek.

„Tavaly voltunk edzőtáborozni az Egyesült Királyságban, de Magyarország jobban tetszett. Így újra visszatértünk. Nagyon elégedettek vagyunk az uszoda felszereltségével. Szerencsére még az idő is csodás, és a szállásunk is kiváló” – mondta Kees Robbert Sen, a Holland Úszóválogatott edzője.

Tizenegy fiatal sportoló: kilenc lány és két fiú edz nap, mint nap a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Reggelente bemelegítéssel kezdik a napot a konditeremben, majd a vízben folytatják a tréninget, mivel jövő héten már a Közel-Keleten egy újabb megmérettetés vár a fiatalokra.

„Én most az Izraeli junior bajnokságra készülök fel. Remélem, hogy medállal térhetek majd haza. Gyorsúszásban úszom majd” – mondta Marrit Steenbergen, holland válogatott úszó.

 

A holland válogatott úszói a vásárhelyi felkészülés után már Izraelben az Ifjúsági Európa-bajnokságon fognak vízbe ugrani.