Remelkeltek a vásárhelyi versenyzők a Kéttusa Kupán

Remelkeltek a vásárhelyi versenyzők a Kéttusa Kupán

A pánteken elkezdődött Kéttusa Magyar Kupa helyi fordulójának első napján megmutatták tehetségüket a vásárhelyi vesenyzők, és nagyon szép eredményeket értek el a megmérettetések során.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, pénteken az egyéni versenyszámokban tudták összemérni a tudásukat a fiatal versenyzők. Az U10-től egészen az U14-es korosztályú gyerekekig érkeztek fiatal sportolók, akik a délelőtt folyamán úszó számokban álltak rajthoz, délután pedig a futás következett.

A legkisebbek 50 métert úsztak, az U12-es korcsoporttól pedig 200 métert tettek meg a vízben a gyerekek. Futásban szintén korosztálytól függ, hogy mekkora távon versenyeznek. A fiatalok 800 métert futottak, a legidősebbek pedig 1600 méteren mérték össze tudásukat.

Kéttusa Magyar Kupa - Hódmezővásárhely

Pénteken közel 450 egyéni nevező próbálta ki tudását, köztük 12 hazai versenyzővel. A vásárhelyiek minden tudásukat beleadták a versenybe, hiszen hazai közönség előtt lehet csak igazán fantasztikus eredményeket elérni. A közönségre sem lehetett panasz, a lelátók szinte teljesen megteltek, hangos szurkolással bíztatva a fiatal versenyzőket.

„200 métert úsztam, gyors úszásban, és 1600 métert futottam. Ez már nem az első ilyen versenyem volt, és nagyon szeretek ilyenekre járni. Legjobb helyezésem eddig a 19. hely volt, és azon dolgozom minden edzésen, hogy ennél jobbat sikerüljön elérnem.” – mesélte Vajna Kitti, a Hód-Triatlon és Öttusa SE versenyzője.

A versenyzők azon kívül, hogy hatalmas tapasztalatot szereznek egy ilyen megmérettetésen, pontokat is gyűjthetnek, ami alapján bekerülhetnek a Magyar Elit Bajnokságra, ahova csak azok jutnak be, akik elegendő pontszámot gyűjtenek össze az országos fordulókon.

Kéttusa Magyar Kupa - Hódmezővásárhely

Szombaton váltó versenyszámokkal folytatódik a versenyhétvége, ahol szintén számíthatunk vásárhelyi eredményekre.

Fotók: promenad.hu