Nyári tábor a fürdőben: Idén is népszerű a vizilabdatábor

Nyári tábor a fürdőben: Idén is népszerű a vizilabdatábor

Két hétre újra a vízilabda fellegvárává változik a Margit-sziget. A hazai rendezésű megmérettetés ismét a sportágra irányítja a figyelmet. Egyre több gyerek foglalkozik a vízipólóval, Hódmezővásárhelyen például minden eddiginél több, közel negyven növendék iratkozott be idén a vízilabdatáborba.

Edzőmeccset játszanak a hódmezővásárhelyi vízilabdatábor növendékei. Évről évre több tucatnyi gyermek ismerheti meg a póló alapjait a két hetes foglalkozásokon. Az érdeklődés, valószínűleg a hazai rendezésű világbajnokság miatt, idén minden eddiginél nagyobb.

„Minden nyáron egy kéthetes időszakot szoktunk meghirdetni az alapozó időszak előtt, amikor az edzők is jobban ráérnek. Általában 20-25 fővel megy a tábor, az idei évben viszont eléggé megdobta a vízilabda és a vizes vb láza ezt a létszámot, a múlt héten 27 fővel, ezen a héten már viszont 38 fővel foglalkozunk" – árulta el Vigh Szabolcs, a HVSC utánpótlás edzője.

A tábornak köszönhetően a 8-13 éves gyerekeknek a nyári szünetben sem kell nélkülözniük a mozgást, az ifjú sportolók sok játékos feladattal és egymás közötti mérkőzéssel sajátítják el a vízipóló alapjait, köztük Hegedűs László Barnabás, aki rutinos résztvevőnek számít már.

„Ez az ötödik vízilabdatáborom, az ötödik év vízilabdatábora. Én a VB-n mindenkinek fogok szurkolni, nekem nincsen példaképem, én mindegyik vízilabdást szeretem. És egyszer majd én is szeretnék nagy vízilabdázó lenni" – tudtuk meg Hegedűs László Barnabástól.

Nemcsak a fiúk között népszerű a sport, a női válogatott szereplését a fiatal lányok is figyelemmel követik.

„A vizes vb-n minden magyarnak szurkolok, mert igazából nincsen kedvencem, de a magyaroknak szurkolok. Egyszer majd én is szeretnék a vizes vb-n szerepelni"

A korosztály számára a legfontosabb a sportág és a játék szeretete, a férfi és a női válogatott szereplése akár magával hozhatja azt is, hogy példaképeiket követve pár év múlva a legapróbbak is teltház előtt szállhassanak medencébe. A vizes vb eseményeit a vásárhelyiek a BFMK előtt kialakított szurkolói teraszon követhetik figyelemmel.

Forrás: vasarhelyitv.hu