Hírek úszóinkról: Számíthatott zászlóshajóira a Hód Úszó SE

Hírek úszóinkról: Számíthatott zászlóshajóira a Hód Úszó SE

A hétvégén rendezték a XXI. Országos Rövidpályás Vidék Bajnokságot a Gyarmati Dezső Sportuszodában, Hódmezővásárhelyen. Hazai pályán, ismerős környezetben sikerült pontversenyben a negyedik helyet megszerezni a csapatnak, egyéniben pedig senkinek sem okozott meglepetést Ugrai Panna a kiemelkedő teljesítményével, ugyanis 12 aranyérmet hozott a Hódoknak.

A Vidék Bajnokságon az úszósport krémje felvonult, összesen 26 egyesület, 191 versenyzője vett részt a rangos versenyen. A sportolók 1136 rajtot produkáltak, a csapatok között első helyen végzett a Pécs, második helyen a HSÚVC, harmadik helyen a SZUE, és negyedik helyre futott be a Hód Úszó SE csapata. Az Ádándi-Kiss Gyula szárnyai alatt fejlődő Hódok közül kilenc lány, és kilenc fiú vett részt a versenyen. Közülük kiemelkedően teljesített Ugrai Panna, aki 12 indulásából 12 aranyérmet szerzett. Panna hét egyéni csúccsal is büszkélkedhet, amit ezen a versenyen tudhatott magáénak.

Egyéni csúcsokban másoknál is megugrott a mérleg, Varga Brigi hatból hatszor, Barna Máté ötből ötször, Borbás Gergő pedig hétből hatszor tudott jobbat úszni az eddigi teljesítményénél. Érmekben is bővelkedett a verseny a mi házunk táján is. Ugrai Pannán kívül Szentkereszty Cecília is arany érmet szerzett 100 méter mellen. Garamvölgyi Csenge ezüstöt és egy bronzot szerzett, Csókay Lenke egy bronzérmet, Károlyi Fanni egy ezüstöt, Kancsár Mirjam egy bronzot, Varga Brigitta pedig egy ezüstéremmel gazdagította a hódok palettáját. A fiúknál Rauch Robi négy ezüstérmet, és egy bronzot szerzett, Szabó Bence és Borbás Gergő pedig egy-egy bronzéremmel járultak hozzá a sikerhez.

A váltók is remekeltek, a lányok tekintetében a Garamvölgyi Csenge, Szentkereszty Cecília, Károlyi Fanni, Csókay Lenke alkotta 4X100-as gyorsváltó második helyet szerzett, majd ugyanebben a számban az Ugrai Panna, Nagy Petra, Zaka Maja, Kancsár Mirjam alkotta váltó csak a negyedik helyre ért oda. Ugyanez történt a 4X200-as gyorsváltónál is. A 4X100-as vegyes váltóban a lányok mindkét csapata bronzérmet szerzett.

A 4X100 méteres fiú vegyesváltó harmadik lett, a csapat tagjai Labozár Zsolt, Tót Csaba, Borbás Gergő és Szabó Bence voltak. F kategóriában második helyen végzett a fiúk váltója, a csapatot Mag Gergő, Barna Máté, Pászti Milán és Kovács Zétény alkotta.

Ádándi-Kiss Gyula alapvetően jónak értékelte a versenyt, kiemelte, hogy azok, akikre számított most sem okoztak csalódást, és mellettük többen felértek a dobogóra, így meglepetéseket is tartogatott a verseny.

Forrás: Hód Úszó SE