Hírek úszóinkról: Európai szintű úszó erősíti mostantól a HSÚVC sorait

Hírek úszóinkról: Európai szintű úszó erősíti mostantól a HSÚVC sorait

A Vajdaságból érkezett az az úszó, aki a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó- és Vízilabda Club elnöke szerint fiatalsága ellenére már most is európai szintű teljesítményt nyújt. Kenéz László Híradónknak azt is elmondta hogyan állnak a két vásárhelyi egyesület összevonásáról szóló tárgyalások.

A 2017-es év folyamán a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó- és Vizilabda Club sportolói nagy sikerekkel szerepeltek az országos és területi versenyeken, melynek eredményeképpen az egyesület az előkelő 13. helyen áll az ország több mint 150 úszóegyesülete között. 2018-ban a cél az első 10 közé való bejutás, melyet az idei év szereplései határoznak meg. Soraikat mostantól a mindössze 21 éves fiatal úszó Szabó Szebasztián is erősíti, aki a Vajdaságból érkezett Hódmezővásárhelyre.

„Ha valaki figyelemmel kíséri az egyesület életét az tudja, hogy számunkra nagyon fontosak a magyar származású sportolók is. Tavaly is már több úszónk volt a Vajdaságból. Ők fiatalok és kevésbé idősek. Most egy igen fiatal, 21 éves úszóval erősödtünk. Úgy gondolom, hogy az ő szereplése nagyon nagy motiváció a többieknek." – mondta az egyesület elnöke.

A Hódmezővásárhelyen működő két úszó sportegyesület tervezett fúziójával kapcsolatban Kenéz László elmondta, hogy a hétvégén rendkívüli közgyűlést tartottak, ahol több, mint 100-an voltak jelen. A szülőket leginkább gyermekeik jövője érdekelte az egyesületben. Hozzátette még, hogy szakmai kérdésekben nincs vita, viszont vannak főleg gazdasági és jogi kérdések, amíg egyelőre megoldásra várnak. Az elnök szerint az egyesülés egységes felkészülést biztosíthat a sportolóknak a versenyekre.

Forrás: vasarhelyitv.hu