A helyi Vízilabda Club valamennyi csapata helyt állt az előző bajnoki szezonban

A helyi Vízilabda Club valamennyi csapata helyt állt az előző bajnoki szezonban

Összességében voltak kiemelkedő eredmények, de a felnőtt korcsoporttól a jövőben jobb szereplést vár az egyesület. Az OBI/B-s felnőtt csapatot a sok új játékos ellenére a középmezőnyben szeretné látni a HVSC elnöke. A fiú serdülő csapat tavalyi bajnoki harmadik helyezését pedig a következő szezonban is szeretnék megismételni. Az már látszik, az utánpótlás nevelés jó irányba tart, alkalmas lesz az építkezésre.

Az előző bajnoki szezonban a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Club valamennyi csapata helyt állt - mondta dr. Soós Gábor, a helyi egyesület elnök. A gyermek korosztály idén is jól szerepelt a vidéki rangadósorozaton, mivel sikerült megtartaniuk a bajnoki címet, de a kitartó munka a felnőtt csapatot is jellemzi.

"Szintén OB I/B bajnokságban szerepelt, az előző évekhez képest itt stagnáló eredményt tudunk felmutatni. Ez annak tudható be, hogy az OB I-es bajnokság rendkívül megerősödött. Számos olyan csapat indult a bajnokságban, amely már profi szinten, profi játékosokkal működik. nem egyszer olyan játékosokkal, akik már válogatott szintű játékosok" – fogalmazott dr. Soós Gábor.

Kiváló eredményt ért el a fiú ifjúsági és serdülő csapat, ők az elmúlt szezonban harmadikok lettek a saját korosztályuk számára kiírt bajnokságban. Ezt előrelépésként értékelte a klubvezető, mivel a korábbi években nem sikerült ilyen jó helyezést elérni. Dr. Soós Gábor szerint az egyesület által befektetett munka gyümölcse most kezd beérni, hiszen a taglétszámot is sikerült növelni. Nagy eredményként értékeli a sportszervezet elnöke, hogy jelenleg 250 utánpótláskorú gyermek és 25 felnőtt vízilabdázik a HVSC-ben.

"Az idei évben a 2007-ben születettek számára már tudunk nevezni a bajnokságba mind a leány, mind a fiú csapatban. Ilyen még nem volt a korábbi években. Ez bébi bajnokság. A legkisebb korosztály számára is adott az edzési lehetőség, a feltételek biztosítottak és a versenyeztetést is tudjuk számukra biztosítani. Ez úgy gondolom, hogy előrelépés a klub életében" – tette hozzá az elnök.

A sportvezető elárulta, a női szakág most stagnál, a napokban fog eldőlni, hogy az egyesület tud-e ebben a kategóriában csapatot indítani. Az előző szezon júniusban ért véget, rövid pihenő után a HVSC összesen kilenc csapata már megkezdte az alapozó felkészüléseket.

 

Forrás: vasarhelyitv.hu