Hírek úszóinkról: Szervátültetett úszóink sikerei

Hírek úszóinkról: Szervátültetett úszóink sikerei

A szervátültetettek spanyolországi világbajnokságán hazánk 52 sportolóval vett részt. Közülük két hódmezővásárhelyi is éremmel tért haza. Süli Nóra (14) világbajnok lett 50 mellen, míg Korcsik Levente (19) ezüstérmet szerzett 50 háton.

Mindkettőjük edzője Molnár Ernő. Véleménye szerint rengeteg akarat és kitartás kell ahhoz, hogy egy szervátültetésen átesett versenyző ilyen eredményeket érjen el.  Nem csak kellő szigorral, de különös odafigyeléssel is közelít versenyzőihez, hiszen Flóra 2009-ben májátültetésen esett át, Levente pedig vesetranszplantált.

A transzplantáció után azt mondták, hogy 10-15 év a szerv élettartama, de ez jelentősen meghosszabbítható a sporttal. – mondja Levente, aki a Szegedi Tudományegyetem másodéves joghallgatója. - A sport természetesen mindenkinek ajánlott, de a szervátültetetteknek különösen. Nekem személy szerint rengeteget jelent a tanulásban, a koncentrálásban és az állóképességben.

Flóra négy éve úszik rendszeresen és kitartással. Szervátültetettek Európa Bajnokságáról már érmekkel tért haza, de Világbajnokságon most volt először.

Persze vannak olyan napok,a mikor nehezebben indulok edzésre, mint kellene.  De Ernő bácsi mindig észreveszi, hogy mennyire vagyok terhelhető, ezzel engem is motivál.

A motiváció pedig jól sikerült Malagában is, hiszen Flóra a világbajnoki cím mellett tagja volt a 4x50-es női gyorsváltónak ahol bronzérmesek lettek.

Levente is rendszeresen vesz részt versenyeken, miközben más sportágakban is kipróbálja magát, bár ez volt az első Világbajnoksága, máris ezüsttel a nyakában térhetett haza. Mintegy kiegészítésként a 100 mellen hetedik, 50 méteren hatodik, 50 gyorson ötödik lett.

 

Az eredményekhez ez úton is szívből gratulálunk!

 

Forrás: promenad.hu
Fotó: Feszt Tímea