Gyógyvíz

Gyógyvíz

A Hódmezővásárhelyi Strandfürdő 2200 m mélyről jövő, 76 °C-os, alacsony keménységű, alkáli-hidrogénkarbonátokban gazdag vizét a Népjóléti Minisztérium 3/Gyf-1994. számú határozata gyógyvízzé nyilvánította.

Ásványianyagtartalma literenként 2190,525 mg. Ez a gyógyító hatású víz alapozza meg a város több mint 75 éves fürdőhagyományát. Terápiás részlegünk nemcsak a víz termikus és kémiai tulajdonságát használja ki, évek óta szakorvosi javallatra az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet szakembereinek bevonásával víz alatti torna, tangentoros kezelések és masszázs is működik fürdőnkben, így gyógy- és termálvizünk hatékony eszköze a helyi orvosi terápiának és rehabilitációnak.

 

"Kiválóan alkalmas fürdőkúrákra, mely elsősorban mozgásszervi betegségek kezelésében alkalmazható. Mind a gerinc, mind a környéki ízületek degeneratív (kopásos) eltérések (pl. térdízület, csípőízület) kezelésében hatékonynak bizonyul."

IZSÓNÉ DR. BALÁZS ÉVA
reumatológus, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos


 

"Orvosi vizsgálatokkal bizonyítottuk a víz nagyon jó gyógyhatását gyulladásos és degeneratív mozgásszervi megbetegedések esetén."

DR. SZÁNTÓ KATALIN
reumatológus szakfőorvos


 

"A strand vize bizonyítottan jó hatású a mozgásszervi megbetegedéseknél."

DR. FLOSZBERGER PÉTER
főorvos