Készül az új beléptető rendszer, hamarosan indul a tesztüzem

Készül az új beléptető rendszer, hamarosan indul a tesztüzem

A Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodába látogatók már láthatták, hogy javában készül az új beléptető rendszer, amely június közepétől már működni fog. Az új, zónákra osztott beléptetés telepítése a végéhez közeledik, amely azt is regisztrálni fogja, hogy ki mikor hagyta el a komplexumot.

Időszerű volt korszerűsíteni a fürdő beléptető-rendszerét. Erre a változásra azért van szükség, hogy a szolgáltatásokat mindenki ki tudja használni, és csak azért fizessenek a vendégek, amit igénybe is vesznek.

"A vendég azért a szolgáltatásért fizessen, amelyet igénybe vesz!"

Fekete Ferenc sporttanácsnok, városi képviselő elmondta:

„Ez azt jelenti, hogy ha valaki az uszodába megy és szeretne egy órát a konditeremben sportolni, akkor kap egy műanyag karórát, amivel kizárólag az edzőterembe tud belépni. Az órák színe is különböző, így állapítható meg, hogy melyik szolgáltatást veszik igénybe a strandolók. Ha a konditeremből kilép az illető, és úgy gondolja, hogy megmártózik a vízben, és az úszómester látja, hogy nem jogosult az medencék használatára, akkor megbüntetheti a vendéget".

A látványos munkálatok lassan a végéhez közelednek a strandon. Terveink szerint június közepén elindulhat a próbaüzem, és ha minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor júliustól már élesben működik az új rendszer.

Újabb változás, hogy az órák a belépés és kilépés időpontját is mérik majd, így akik záróra, azaz este kilenc óra után hagynák el a strand területét, azok percenkénti száz forintos büntetéssel számolhatnak majd.

Ugyanakkor fontos tisztázni, hogy a cél nem a büntetés, hanem az, hogy minden vendég csak azért a szolgáltatásért fizessen, amelyet igénybe vesz, és azt a szolgáltatást vegye igénybe, amelyért fizetett!

A beruházás a tavaly év végi kormányzati támogatásból valósul meg.

Borítókép: vasarhelyitv.hu