Nem vagy OK ebben a kapcsolatban

Poligámia

Heleen van Royen írónő évekig poligám házasságban élt. Amióta barátjával, Barttal van, sok minden megváltozott, és monogám módon él: "Egy pár vagytok, és meg tudtok békélni egymással. A megcsalás akkor fáj, ha már nagyot csalódtál. Fáj, ha valaki, akiben száz százalékig megbízol, mással épít valamit". Szexnaplójának elbűvölő fináléjához egy véletlenszerű kiruccanást választott: egy édeshármas. Heleen: "Szilveszterre készült. Egy escort lány volt, egy nagyon kedves portugál nő. Ez nem csalás, mert te rendelted". A párom lefeküdt egy prostituálttal!

A kísérőt együtt választották, így a randi mindenkinek jól sikerült. Merel: "Mi lett volna, ha Bart két héttel később újra felhívja?" Heleen: "Nem, ez nem jó. Ha rájönnék, az nagyon kínos lenne. De mi voltunk a főnökök, és ő engedelmeskedett." A Ladies Night törzsvendégei, Leonie ter Braak és Fidan Ekiz elmondták, hogy ők is szeretnének egy hasonló "megállapodást". A Fidan ezt már megtette a múltban. "Kíváncsi ember vagyok" - mondja.

Kirsten van Teijn színművész és énekesnő "mindkét világ legjobbja". Évekig volt barátja, és valójában el akarta kerülni a megcsalást. Aztán hirtelen egy nőtől pillangók lettek a gyomrában. "Beleszerettem, nem is tudtam, hogy bele tudok szeretni nőkbe. Még előttem is látta. Ő az élettársam, így az elhagyása vagy megcsalása nem jöhetett szóba.  Beszélgetésbe elegyedtek, és találtak egy közös utat mellékutakkal. "A szerelem nagyon sebezhető, egyáltalán nem a szexről szól".

Coming out of

Számára ez egyfajta kettős coming out lett, ahol nemcsak elmondta a környezetének, hogy beleszeretett egy nőbe, hanem a barátjával is kapcsolatot tartott fenn. "Vele hazajövök, vele átrepülök az életen". Még egy darabot is előadott Katona címmel. Heleen van Royen így összegez: "A kommunikáció a kulcs. Merel: "Mindenki a saját személyisége".

c52bdc659d0cd9ee2c3514455f3d115f