Vásárhelyről indulnak az Eb-re paraúszóink

Vásárhelyről indulnak az Eb-re paraúszóink

Augusztus 13-19. között rendezik Dublinban a paraúszók Európa-bajnokságot. A magyar küldöttség a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában készül a kontinensviadalra.

A paraúszó válogatott is Hódmezővásárhelyen tartja edzőtáborát. Úszóink az augusztus közepén kezdődő Európa-bajnokságra készülnek, de jó eséllyel a 2020-as Tokiói Olimpiára való felkészülés során is városunkban látogatnak.

Július 30-án ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót az uszodában, amelyen a csapat tagjai és edzői mellett, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke is részt vett. Kifejtette, hogy a parasportok terén kétségtelenül a dublini kontinensviadal lesz az év legfontosabb eseménye is, amely akár már képet is adhat csapatunk és sportolóink európai elitben elfoglalt helyét illetően.

Becsey János, a paraúszók vezetőedzője elmondta, hogy 11 magyar úszó vesz részt a megmérettetésen, köztük olyanok is, akik már Rióban is komoly eredménnyel és érmekkel járultak hozzá a csapat sikeréhez, de fiatal újoncok is bemutatkozhatnak a tornán.

A válogatott tagja Vereczkei Zsolt, háromszoros paralimpiai bajnok, aki a szereplését követően dönti el, hogy ott lesz-e Tokióban. Nem számíthat könnyű versenyre Tóth Tamás sem, aki Rióban aranyérmet szerzett, az elmúlt időszakban megbetegedése miatt volt kénytelen több hónapot kihagyni, az Eb-n azonban főszámában, a 200 méteres vegyesúszásban mindenképpen domborítani szeretne. Mellettük még Iván Bence, Tar Réka, Pap Bianka, Konkoly Zsófia, Illés Fanni, Adámi Zsanett, Száraz Evelin és Tóth Éva lesz az Európa-bajnokságra utazó keret tagja.

 

Forrás: oldalvonal.hu