Úszás Diákolimpia döntő a Gyarmatiban

Úszás Diákolimpia döntő a Gyarmatiban

Az idei tanévben Hódmezővásárhely városa ad otthont az Úszás Diákolimpia® Országos Döntőjének.

2018. március 23. és 25. között az ország legjobb diák úszói látogatnak a dél-alföldi városba. A Csongrád Megyei Diáksport Egyesület szervezésében 3 napos maratoni rendezvényen versenyezhetnek a diákolimpikonok. A rendezvényen az I., II., III., IV., V-VI. korcsoportba tartozó lány és fiú egyéni versenyzők és váltócsapatok mérik össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország Diákolimpiai Bajnoka" címet.

Hódmezővásárhely, a Gyarmati Dezső Sportuszoda már több rangos nemzetközi és hazai úszó eseménynek adott már otthont. Igazi megtiszteltetés a diákolimpikonok számára, hogy a legkiválóbb magyar úszók után ebben a gyönyörű létesítményben versenyezhetnek. A fiataloknak igazi élmény lehet az is, hogy olyan uszodában úszhatnak, ahol az időmérést a nemzetközi standardoknak megfelelő professzionális berendezés biztosítja.

A megyei küzdelmekben több mint 25.000 tanuló és közel 4000 váltó vett részt. Ez is mutatja, hogy az úszás amellett, hogy az egészségmegérzőshez az egyik legjobb szabadidősport, kiváló versenyzési lehetőséget is biztosít a fiatalok számára. Reméljük, hogy ezen a versenyen már itt úsznak a jövő „Hosszú Katinkái" és „Cseh Lászlói".

A szervezők profi csapata mindent megtett, hogy a versenyzők színvonalas versenyen vehessenek részt, igazi sportélménnyel térhessenek haza.

 

Forrás, fotó: mdsz.hu


Úszás Diákolimpia döntő a Gyarmatiban