Tyr kupa lesz a hétvégén a Gyarmatiban

Tyr kupa lesz a hétvégén a Gyarmatiban

Tyr-Hód Faktor Kupát rendeznek a hétvégén, Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában. 29 egyesület úszói versengenek majd a szegedi rendezésű versenyen február 10-11-én. Csókay Miklóst és Bajusz Andit a Hód Úszó SE edzőit kérdeztük, hogy mit várnak az erőpróbától.

Csókay Miklós csapatát betegségek tizedelik. Aki egészséges, az viszont részt vesz a versenyen. Tanítványai átlagosan a két számot vállalták naponta. „Bízom benne, hogy sikerül javítaniuk az eddigi időeredményeken. Alapozási időszakban vagyunk, így zömmel 200, 400 és páran 100-as számokat vállaltak. 6 versenyzőm van, aki vagy beteg, vagy éppen most gyógyult még a héten – Ők nem állnak rajtkőre. Mégis bizakodó vagyok, mert akik végig tudták dolgozni az elmúlt 5 hetet, azok jó formában vannak."- nyilatkozta Csókay Miklós.

Bajusz Andi csapatából 16 versenyző áll rajthoz a versenyen. Sajnos nagyon sokan a héten betegedtek le, és így nem tudják vállalni a versenyt. A legkisebbek 50 méteres számokban állnak rajthoz, most is lesz olyan, aki először fog versenyezni. A nagyobbak már a 100 méteres számokban is indulnak. Összesen 38 rajtja lesz a Csoportnak. A versenyre felmérő jelleggel tekintenek, de természetesen maximálisan készülnek rá.

Forrás: Soós Kata, Hód Úszó SE

Fotó: Facebook