Késely és Milák remekelt, de a vásárhelyiekre sem lehet panasz

Késely és Milák remekelt, de a vásárhelyiekre sem lehet panasz

Tíz döntőben volt vásárhelyi úszó a 90. Ifjúsági Országos Úszóbajnokság harmadik délutánján.

A program kezdéseként a 4x100 méteres vegyesváltóban a NICS-HSÚVC négyese (Szabó Orsolya Adél, Pertich Zsombor, Hajagos Adriel, Szőke Zita) a dobogótól nem sokkal elmaradva a 4. helyen végzett. Hasonlóan jó teljesítménnyel rukkolt elő Ugrai Panna (Hód Úszó SE), aki eddigi legjobb idejével ötödikként zárt 200 háton, míg az 50 gyorson szerdán országos bajnoki címet szerző Szőke Zita (NICS-HSÚVC) hatodikként csapott célba 100 gyorson. Utóbbi két szám B-döntőjében is érdekelt volt a NICS-HSÚVC egy-egy fiatalja, Szabó Orsolya Adél, illetve Batta Orsolya is 7. lett.

200 mellen a lányoknál Dohányos Annamária (NICS-HSÚVC) a 6., Zaka Maja (NICS-HSÚVC) a 8., a B-döntőben Zubelic Anja (NICS-HSÚVC) a 7.; ugyanezen a távon a fiúknál Matejdesz Máté (NICS-HSÚVC) a 7., a B-döntőben Oláh Norbert (NICS-HSÚVC) a 2. pozíciót szerezte meg.

Zárásként a 4x100-as NICS-HSÚVC-s lány gyorsváltó (Batta Orsolya, Zaka Maja, Dér Teodóra, Szőke Zita) 6. lett. Itt kell megemlíteni a nap hősét: Zaka Maja a bemelegítésnél véletlen összerúgott egy másik úszóval, megsérült, ám így is vállalta és teljesítette a 200 mell fináléját, majd a váltóban való versenyzést.

A délután sztárjaként Milák Kristóf két aranyat nyert, Késely Ajna szintén, ráadásként három bronzéremmel megtoldva a termést. A győriek a három váltóból kettőt behúztak, egyben másodikként zártak. Országos bajnok lett még Kós Hubert, Bőhm Sebestyén, Békési Eszter, Ilyés Laura Vanda, továbbá a férfi 4x100-as gyorsváltóban a Budafóka csapata.

Teljes eredmények az alábbi linkre kattintva érhetőek el.

Szombaton következik a zárónap, a délelőtt 9 órási penzumot követően délután 17 órától hét különböző számban osztanak ki érmeket a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Forrás: oldalvonal.hu