Karbantartási munkák miatt lesz zárva az uszoda

Karbantartási munkák miatt lesz zárva az uszoda

Csütörtöktől vasárnapig zárva lesz a vásárhelyi strand. A szennyvízelvezető csatornarendszer felújításához ki kell cserélni a csöveket, ezt pedig csak úgy tudják kivitelezni, ha elzárják a vizet a teljes létesítményben. Vélhetőleg hétfőn újra megnyitja kapuit az uszoda.

Már 10 napja dolgoznak a kivitelező cég alkalmazottjai a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda területén. A belvíz és a rossz minőségű talaj okozta aknasüllyedés miatt csőtörés keletkezett, ezért ki kell cserélni a szennyvízelvezető csatorna csöveit.

„Most értünk el a munkának ahhoz a stádiumához, hogy igenis a vizet le kell állítani, el kell zárni, tehát itt szennyvíz nem folyhat át ezen a rendszeren. Így meg tudják tenni, el tudják végezni ennek a csőszakasznak, illetve a rendszernek az egész cseréjét. A munka 4 napot fog igénybe venni, ami azt jelenti, hogy a holnapi naptól a vendégeket nem tudjuk fogadni a strandon és következő 4 nap ezzel a helyreállítással fog telni" – tájékoztatott Gömöri Csilla, a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda igazgatója.

A munkálatok az ütemterv szerint haladnak, jelenleg vákuumozzák a vizet a talajból. A fürdő vezetése bízik abban, hogy hétfőre már ki tudják nyitni a kapukat. Az előzetes egyeztetés alapján a teljes felújítás tervezett befejezése május 5-e, de a látogatókat a befejező munkálatok már nem érintik.