Ismert úszókra lelhetünk a Gyarmatiban

Ismert úszókra lelhetünk a Gyarmatiban

Fiatal úszótehetségek tartják három hetes edzőtáborukat Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Joggal feltételezhetjük, hogy az úszósport jövőbeni bástyái róják a hosszokat a Gyarmatiban, köztük Kenderesi Tamással és Késely Ajnával.

Turi György, a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke, a Kőbánya SC vezetőedzője kísérte el az úszókat az edzőtáborba. Vasárnap este érkeztek meg a városba, és egészen három hétig maradnak, kivéve a hétvégéket, amiket otthon, a családdal töltenek. Turi György csapatából öt válogatott versenyzővel érkezett: Késely Ajna, Telegdy Ádám, Horváth Dávid, Berecz Blanka és Berecz Balázs a team tagjai. Kenderesi Tamás és edzője Tari Imre is részt vesz az edzőtáborban.

Hódmezővásárhelyre nagy kedvvel látogatnak el minden alkalommal a válogatott úszóink. Ugyanis itt van két 50 méteres medence, (nyitott és fedett), 25 méteres és 33 méteres medence is rendelkezésre áll, helyben van a konditerem, illetve a fogadtatásis mindig kitűnő. A mostani tartózkodásuk lényege egy kilométergyűjtő edzőtábor, a leghamarabb Késely Ajna vizsgázhat az itt megszerzett állóképességből, ugyanis az Ifjúsági Európa Bajnokságon szerepel majd.

Az itt tréningező versenyzők már felzárkóztak a felnőtt úszóink szintjére, elég csak az eredményeiket nézni. Milák Kristóf, Németh Nándi, és Késely Ajna is felnőtt Nemzetközi szinten is bizonyítani tud.

Késely Ajna, junior világ- és Európa-bajnok úszó elmondta, hogy mikor edzője megkérdezte, hogy hova szeretne menni edzőtáborba ő „Hódot" mondta egyből. Imádja a hotelt, a tornatermet, és az uszodát is. Az Ifjúsági Európa Bajnokság 2016-ban itt volt Hódmezővásárhelyen, és ez annyira jól sikerült Ajnának, hogy amikor Hódmezővásárhelyen edz, újra fel tudja eleveníteni magában a győzelmeket. Kicsit unalmas tartja a mostani edzőtábort, ugyanis ez alatt a három hét alatt inkább az állóképesség növelés a cél, és a kilométerek megszerzése, azonban néha visznek be egy kis minőségi úszást is. Azon is sokat dolgoznak, hogy hogyan küszöböljék ki azt, hogy az úszónő nem olyan magas, mint ellenfelei, így emiatt kis trükköket kell alkalmazni, például a fordulásoknál. Ajnának ez az utolsó éve ifjúsági korosztályban, ezért szeretné, ha ez az év jól sikerülne.

Forrás: www.radio7.hu