Ifi úszó ob: egy hajszál hiányzott csütörtökön a vásárhelyieknek

Ifi úszó ob: egy hajszál hiányzott csütörtökön a vásárhelyieknek

Második napjával folytatódott a 90. ifjúsági országos úszóbajnokság. Nem pártoltak a hazaiak mellé a századok.

Négy versenyszám döntőit rendezték a csütörtök délutáni programban a Gyarmati Dezső Sportuszodában, benne sok vásárhelyi úszóval. Joggal bízhatott abban mindenki a tegnapi sikereket követően, hogy ismét szép eredményeket érnek el a fiatalok, és való igaz, nem okoztak csalódást - ha Fortuna picit jobban fogja a kezüket, az érmek számát is gyarapították volna.

A legközelebb a dobogóhoz a NICS-HSÚVC két úszója, a tegnap 50 méter gyorson országos bajnoki címet szerző Szőke Zita, valamint Batta Orsolya járt: előbbi hét, utóbbi tizenöt századmásodperccel maradt el 50 méter pillangón a pódiumtól, ám a 4. és 5. helyekkel sem lehetnek elégedetlenek. A szintén NICS-HSÚVC-s Hajagos Adrielnek tizennégy század hiányzott a bronztól ugyanezen távon a fiúknál, ötödikként érte el a falat. Ugrai Panna (Hód Úszó SE) szintén óriási harcban állt a medáliáért 200 méter vegyesen, végül három felnőtt országos bajnok, felnőtt válogatott úszónő mögött 4. lett.

Pertich Zsombor (NICS-HSÚVC) 50 pillangón a B-döntőben a 4., 200 vegyesen a 2. pozíciót szerezte meg, előbbi számnál három, utóbbinál egy század elmaradással az előtte zárótól. Matejdesz Máté (NICS-HSÚVC) előbbi számban a B-döntőt nyolcadikként fejezte be. A lányok 4x200 méteres gyorsváltójában a NICS-HSÚVC négyese (Zaka Maja, Szabó Orsolya Adél, Batta Orsolya, Szőke Zita) 7. lett.

Érdemes megemlítenünk az érdiek világklasszisának, Milák Kristófnak legyőzhetetlenségét: 400 gyorson és 50 pillangón is verhetetlen volt ma. A nap sztárjaként a Kőbánya SC kiválósága, Késely Ajna triplázott: a 400 gyors és a 200 vegyes után a gyorsváltó befejező embereként is diadalmaskodott. A lányoknál 50 pillangón Varga Dominika, a fiúknál 200 vegyesen Zombori Gábor, a 4x200-as fiú gyorsváltóban pedig a Darnyi Tamás SC stafétája győzött.

Teljes eredmények az alábbi linkre kattintva érhetőek el.

Folytatás pénteken délelőtt 9 és délután 17 órakor előfutamokkal, illetőleg döntőkkel.

Forrás: oldalvonal.hu