Hódmezővásárhelyen készülnek a vizes vb-re a svájci szinkronúszók

 
Hódmezővásárhelyen készülnek a vizes vb-re a svájci szinkronúszók

Hódmezővásárhelyen készül a budapesti vizes vb-re a svájci szinkronúszó válogatott.  A csapat közel 2 hétig edz a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Első alkalommal tréningeznek a svájci szinkronúszók Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

A csapat itt készül a budapesti vizes világbajnokságra.

- Imádjuk a medencét, egyszerűen lenyűgöző. Sokkal több helyünk van, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Ez nagyon fontos, mert sokat „utazunk” a medencében. A víz hőmérséklete is remek, legtöbbször fázunk, mert hideg vízben vagyunk. Imádjuk, akárcsak a hotelt - mondta Maria Piffaretti, a svájci szinkronúszó válogatott tagja.

A válogatott egyéni, illetve páros mellett csapatversenyben és szabadkombinációban is indul a vb-n. Előbbinél egyszerre 8, míg utóbbinál 10 sportoló mutatja be a vízi koreográfiát. A rendkívül látványos sportág az úszás, a balett és a gimnasztika egyvelege. Éppen ezért rendkívül precíz, komoly felkészülést igényel.

- Ideális esetben egy évig kellene készülnünk. Sajnos nekünk nincs meg ez a fajta luxusunk, körülbelül 5 hetünk van, amikor a lányok együtt edzhetnek, mert különböző klubokban vannak - mondta Tyna Agostinelli, a svájci szinkronúszó válogatott edzője.

A rövidnek mondható felkészülés ellenére, bíznak a szép eredményben. A cél a legjobb 12-be kerülés, azaz a döntőbe várják az összes indulójukat. A szinkronúszó számokat a világbajnokság elején, július 14-22-éig rendezik meg.


Hírdetés