Hírek úszóinkról: Tizenkét vásárhelyi érem a Serdülő OB-n

Hírek úszóinkról: Tizenkét vásárhelyi érem a Serdülő OB-n

Az elmúlt héten rendezték meg Győrben a fiatal úszok számára a Serdülő Országos Bajnokságot. A vásárhelyiek kiválóan szerepeltek. Három arany, öt ezüst és négy bronz a mérleg.

Július 25-én kezdődött a Serdülő Országos Bajnokság a győri Aqua Sport Centerben, ahol a hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC is részt vett.

A Hódok az éremtáblázat 11. helyén végeztek, 2 arany, 1 ezüst és 1 bronz a mérlegük, ha a dobogós helyezéseket nézzük. Az egyesületet Ugrai Panna képviselte, aki az első napon a 100 méteres hátúszás döntőjében aranyérmet szerzett. Ebben az úszásnemben 200 méteren sem talált legyőzőre. Panna 200 méter vegyesen is dobogós lett, ezüstéremmel zárt. Az 50 méteres hátúszás döntőjében a dobogó harmadik fokát csípte el a versenyző.

Serdülő OB

A NICS-HSÚVC az éremtáblázat 13. helyén zárt: 1 arany, 4 ezüst és 3 bronz az egyesület dobogós mérlege. A Serdülő OB-n Borbás Gergő, Dér Teodora, Dohányos Annamária, Hajagos Adriel, Horváth Henrik, Kancsár Mirjam, Márki Zalán, Nagy Petra, Oláh Norbert, Szőke Zita, Tót Csaba és Zubelic Anja képviselte a klubot.

A küldöttségből Szőke Zita 100 méter gyorson szerzett aranyérmet, emellett 50 gyorson ezüstérmes lett, 50 és 100 pillén és 50 mellen pedig egy-egy bronzéremmel gyarapította a vitrint.

Dohányos Annamária ezüstérmekkel vette ki a részét a vásárhelyi éremesőből - 50 és 100 méter mellen ért el sikereket.

Serdülő OB

Ha pedig a dobogós eredményeket vizslatjuk, akkor az egyesület 4x100-as mix vegyesváltóját is érdemes kiemelni, a Márki Zalán, Dohányos Annamária, Hajagos Adriel, Szőke Zita négyes a második helyen végzett.

Fotók: Facebook

Forrás: oldalvonal.hu