Győzelemre számít a spanyolok ellen a magyar kapitány

Győzelemre számít a spanyolok ellen a magyar kapitány

Nehéz meccset vár, de győzelemre számít a spanyolok elleni vízilabda világliga mérkőzésen Märcz Tamás. A magyar válogatott szövetségi kapitánya tavalyhoz képest három helyen is változtatott a keretén, sőt a január 16-ai hódmezővásárhelyi meccsen újoncavatásnak is szemtanúja lehet a közönség.

Január 16-án Hódmezővásárhelyen rendezik a férfi vízilabda világliga következő csoportmeccsét. Märcz Tamás legénysége a spanyolok ellen száll vízbe a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A szövetségi kapitány egy igen gyors, élvonalbeli ellenfélre készül, akikhez valószínűleg csatlakozik majd a világbajnoki ezüstérmes Felipe Perrone is. A spanyolokkal pólósaink tavaly többször is vízbe szálltak, így most sem számíthatunk könnyű játszmára.

„Szeretném, ha a védelem nagyon erős lenne. Nagy Viktor lesz a kapuban, de szeretném megadni az esélyt Vogel Somának is, mint Hollandiában. Úgy érzem, a miénk is egy gyorsabb csapat, mint a 2017-es VB-n. Azt várom, hogy ha nem is könnyen, de győzelemmel zárjuk a hódmezővásárhelyi találkozót, és itthon tartjuk a 3 pontot. Csapatépítés szempontjából a sok változtatás miatt egy kicsit le vagyunk maradva a többiekhez képest, de van két és fél évünk, hogy behozzunk, mert a végcél a Tokiói Olimpia" – mondta a szövetségi kapitány.

Az előző kerethez képest három fontos változás lesz. Bekerült a csapatba Török Béla, aki ott volt a VB-n, Bátori Bence, aki ebben a szezonban a góllövő lista élén áll, és Vadovics Viktor, aki még sohasem játszott a felnőtt válogatottban, de vele együtt 3 balkezes játékossal ugrik vízbe a magyar válogatott. A stabilitást a csapat többi tagja biztosítja, akik már ott voltak Hollandiában is.