Eredményes hetet zártak a vásárhelyi úszók a debreceni országos bajnokságon

Eredményes hetet zártak a vásárhelyi úszók a debreceni országos bajnokságon

Véget ért a "CXIX. Úszó Országos Bajnokság Széchy Tamás emlékére" verseny, ahol a hódmezővásárhelyi sportolók az utolsó napon is küzdöttek a döntő számokban. A bajnokságot mind a Hód Úszó SE, mind a Hódmezővásárhelyi Szenior Úszó és Vízilabda Club versenyzői eredményesen zárták.

 

 

Az 50 m férfi mellúszás döntője talán az egész országos bajnokság legdrámaibb küdzelmét hozta - fogalmazott Máté Hunor mesteredző. A szám döntőjében Rozanovic Ádám holtversenyben 2. helyen végzett, tőle mindössze 1 századdal (!) elmaradva Szabó Tamás fejezte be a versenyt, így a 4. helyen végzett. A számot Gyurta Dani nyerte.

4x100 m-es váltóink mindegyike 8. helyen végzett az országos bajnokságon.

Dara Eszter 50 m gyorsúszásban, és 50 m hátúszásban is 5. helyet ért el. Az első 30 méteren még vezette a mezőnyt, végül 5. helyen ért célba a versenyszámában.

 

A vásárhelyi sportolók részletes eredményei az alábbi csatolt dokumentumokban tekinthetők meg:

HÓD ÚSZÓ SE versenyzői

HSUVC versenyzői

 

Minden sportolónak gratulálunk az eredményes szerepléséhez, kitartó versenyzéséhez!


 

Versenyzői nyilatkozatok:

Hosszú Katinka:

„Végigúsztam mindent, volt olyan szám, ami már nagyon fájt, ez az utolsó nyolcszáz gyors különösen, de megéri, mert minden egyes ilyen szám a fejlődést szolgálja. Hogy akármennyire fáj, akkor is figyelek a technikámra, és megcsinálom azt, amit elterveztünk. Most le fogunk ülni, néhány dolgot átbeszélünk Shane-nel – a világbajnoki program még abszolúte nem végleges, a száz hát és a kétszáz vegyes például teljesen egybeesik, azaz nagyon észnél kell lenni, hogy végül mire esik a választásunk. A lényeg az, hogy jó úton járunk, rendben van a felkészülés.”

Kapás Boglárka:

„Ezerötszázon is hiányzott picit az élesebb verseny, itt is, ettől függetlenül a mai úszással elégedett vagyok, az idő is rendben van, úgy gondolom, elégedett lehetek. Ezek a fantasztikus virágcsokrok, amiket a születésnapomra kaptam a dobogón pedig lenyűgözőek...”

Gyurta Gergely:

„Teljesen rendben volt ez az úszás, könnyűnek is éreztem, bár azt hittem, 15:15 környéke lesz, ehhez képest a 15:05 kifejezetten jó, önbizalmat is ad a folytatásra, hogy a betegség után így ment ez is, és a négyszáz vegyes. Viszont egyértelmű, hogy a világbajnokságon nem tudom a kettőt megcsinálni az utolsó napon, rövidpályán még elment, de nagypályán biztos nem fér bele, azaz marad a négyvegyes, az ezerötöt el kell engednem.”

Gyurta Dániel:

„Azt gondolom, jó úton járunk. Az új technikából részletek már megvannak, de még nem minden működik, magasabb pulzusnál, versenyhelyzetben néha visszajönnek a régi dolgok, ami nem csoda, hiszen tizenhét évet úsztam a korábbi módszerekkel, és néha óhatatlanul az villan meg, amikor nagyobb a terhelés. De van még három hónap, hogy minden összeálljon, és egyértelmű, hogy össze is fog.”

Cseh László:

„Tegnap sem volt nagy gond, de azért az ember már csak úgy van vele, hogyha egyszer beugik a medencébe, akkor azt szeretné, menjen jól az úszás, és persze nyerjen is. Kétszáz pillén egyik sem jött össze, ma sokkal jobb érzés volt az egész, és azért a lelkemnek is jót tesz két ilyen győzelem, bár hangsúlyozom, tegnap sem voltam összetörve, csak nem szeretem, ha nem nyerek.”

Késely Ajna:

„Valamiért nagyon izgultam a szám előtt, kétszázig még félelem is volt bennem, mert nem tudtam, miként fogom bírni a második felét. Aztán közben megnyugodtam, és ez lett belőle. A délelőtti 4:13 jobban fájt, mint ez a 4:04, bár (Güttler) Karcsi bá mondta, ne foglalkozzak vele, az első napi ezerötszáz után ez természetes. Szóval most ez nagyon jó érzés... Debrecen nekem szerencsét hoz, annak idején itt álltam fel először bajnoki dobogóra felnőtt bajnokságon, most meg itt van ez az aranyérem, ez annyira hihetetlen!”

Nyilatkozatok és borítókép forrása: musz.hu


Összefoglaló a 109. Úszó Országos Bajnokságról, Debrencenből

Összefoglaló a 1019. Úszó Országos Bajnokságról, Debrecenből
Összefoglaló a 1019. Úszó Országos Bajnokságról, Debrecenből
Összefoglaló a 1019. Úszó Országos Bajnokságról, Debrecenből
Összefoglaló a 1019. Úszó Országos Bajnokságról, Debrecenből
Összefoglaló a 1019. Úszó Országos Bajnokságról, Debrecenből