Elkezdődött az Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság: jól szerepeltek a vásárhelyi úszók

Elkezdődött az Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság: jól szerepeltek a vásárhelyi úszók

Süli Ákos, Pertich Zsombor és Dohányos Annamária számára is eredményes volt az Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság első napja, ugyanis mindannyian bekerültek a döntőbe. A nagyszabású megmérettetés tegnap délután rajtolt el és egészen szombatig tart majd a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Ünnepélyes keretek között kezdődött el tegnap délután a 89. Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A helyszín a magyar úszó sport nagy reménységeinek már ismerős terep.

Az infrastruktúra miatt a sportturizmus fellendülőben van városunkban. Szerencsére mind a hazai, mind a külföldi úszó és vízilabda sportban jó híre van uszodánknak, így évről évre egyre többen és többen jönnek hozzánk edzőtáborozni, illetve rangos versenyek házigazdái lehetünk - mondta Almási István polgármester.

Ezt támasztotta alá Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is, aki kiemelte: Hódmezővásárhely az egyik fellegvára a magyar úszó sportnak.

Az itteni versenyek méltán viszik jó hírét a magyar úszásnak az országhatáron belül és az országhatáron túl is. Hódmezővásárhely kiváló házigazda volt a múltban és biztos, hogy ilyen lesz most is - mondta Bienert Gusztáv a MUSZ elnöke.

A vásárhelyi sportolók már tegnap kitettek magukért - összegezte az országos bajnokság első napját Bán Sándor szakedző.

Itt elsősorban Süli Ákosra kell gondolni, aki 100 méter mellen másodikként került be a döntőbe, új egyéni csúccsal. Ugyancsak a ma délutáni, esti döntőbe jutott, nyolcadikként a serdülő korú Pertich Zsombor. Számomra az egyik legkellemesebb meglepetése a tegnapi napnak vásárhelyi szempontból, hogy szintén a serdülő Dohányos Annamária is egyéni csúcsot úszott és hatodik helyen ő is döntős lett - mondta Bán Sándor szakedző.

A szakedző szerint a ma este legfontosabb megmérettetése a 100 méteres mell döntője lesz, ahol Süli Ákos nagy eséllyel szerezhet érmet. Már csak ezért is érdemes figyelemmel kísérni az országos bajnokság második napját. A döntőket minden nap délután 5 és 7 óra között a VTV a vasarhelyitv.hu weboldalon élőben közvetíti.

 

Forrás: vasarhelyitv.hu