10 nap múlva indul a beléptető rendszer próbaüzeme

10 nap múlva indul a beléptető rendszer próbaüzeme

Az eredeti tervektől eltérően, csaknem két héttel elhalasztva indul az új beléptető rendszer tesztüzeme. Mindezzel az itt edzőtáborozó és a vizes világbajnokságra készülő élsportolók kérésének tesz eleget a fürdő vezetése. A létesítmény zavartalan felkészülést igyekszik biztosítani a hazai és külföldi sportolók számára, így az uszoda új beléptetőrendszerének próbája július 24-étől indul.

Évek óta nagy népszerűségnek örvend a hazai és a nemzetközi úszók, vízilabdázók és a szinkronúszók körében a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda, mint felkészülési bázis. Hazai- és világversenyek előtt rendszeresen járnak magyar, illetve külföldi sportolók is az uszodába edzőtáborozni. Az elmúlt hetekben, illetve még a következő napokban is mintegy 200 - főként úszó - készült, készül Hódmezővásárhelyen a budapesti vizes világbajnokságra. A hazai válogatott versenyzők mellett többek között belga, dán, fehérorosz, lett, japán, dél-koreai úszók, valamint svájci szinkronúszók edzenek a Gyarmati Dezső Sportuszodában a vizes vb-re. Az edzőtáborozók azzal a kéréssel fordultak Almási István polgármesterhez, hogy a zavartalan felkészülési munka érdekében a sportlétesítmény vezetősége halassza el a holnapra tervezett új beléptető rendszer próbaüzemét. Az önkormányzat sajtóközleménye szerint Hódmezővásárhely, ahogy eddig is, most is a lehető legkiválóbb körülményeket szeretné biztosítani az uszodában edző sportolóknak, ezért a sikeres felkészülés és az eredményes világbajnoki szereplés érdekében a beléptető rendszer próbaüzeme két hét múlva július 24-étől indul majd el.


Mint arról korábban beszámoltunk:

Az új beléptető a fürdő látogatottságának növelését szolgálja majd. A közel két hónapos próbaüzem időszaka alatt statisztikát készítenek a strand használatáról. Szeptember 1-től ezen adatok alapján akár a fürdő nyitva tartását is megváltoztathatják az igényekhez mérten.

„Erre azért is van szükség, mert az uszoda használatát nem igazán láttuk tisztán. Nem tudtuk nyomon követni, hogy ki mikor érkezik és hagyja el az intézmény területét. A lényeg, hogy egy jól működő rendszer alakuljon ki, amely átláthatóvá teszi a ki- és beléptetést, illetve hogy mely területnek milyen gyakori a látogatottsága” – emelte ki Fekete Ferenc sporttanácsnok.

A fejlesztés által a strandra érkezők sokkal átláthatóbban tudnak a szolgáltatások közül választani, és a próbaidőszak után akár az árak is kedvezőbben alakulhatnak majd.

„Jelen pillanatban az működik, hogy a strandra érkező vásárol egy alapjegyet és pluszban még az általa választott szolgáltatás használati díját is megtéríti. A jövőben ezt szétválasztjuk, így csak az adottan használt terület díját kell kifizetnie” – tette hozzá Fekete Ferenc.

A próbaüzem ideje alatt érvénybe lépnek új szabályok is, mivel sokszor nem hagyják el időben a látogatók az intézmény területét. A két hónapos időszak alatt díjkiszabászra nem kerül sor, de figyelmeztetéssel jár, ha a vendégek nem tartják be a fürdő előírásait.